В Україні планують змінити умови конкурсів для пасажирських перевізників

Читать на русском
В Україні планують відмовитися від конкурсів при призначенні маршрутів для перевезень, а також створити реєстр автостанцій.
фото: Vgorode.ua

У Міністерстві інфраструктури України анонсували зміни у системі пасажирських перевезень. Урядом планується відмовитися від конкурсів при призначенні маршрутів, а також створити реєстр автостанцій.

Про це заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм повідомив в ефірі телеканалу «Дом».

«Щодо пасажирських перевезень, перше – ми приберемо конкурсність. Конкурс буде, але це буде заявний принцип. Вже не буде одного переможця, коли один переможець вигравав, отримував документи й торгував потім з усім ринком. Зараз ми кажемо – будь-який перевізник. Хочеш, якщо в тебе є достатньо транспортних засобів, заходь – перевозь людей. Хоч 100 на один маршрут», – заявив заступник міністра.

Підсумки 2021 року для уряду: як міністри виконували обіцянкиХто з міністрів виконав найбільше обіцянок, а у кого найбільше зобов'язань ще в процесі реалізації, дивіться на інфографіці.

Згідно з його словами, у такому разі ринок та конкуренція визначать, хто найкращий. При цьому Найєм зазначив, що така схема не всім подобається.

«Комусь подобалося «сидіти» на конкретних маршрутах, платити за це гроші та роками торгувати з іншими. Такого не буде», – заявив Найєм.

Заступник голови відомства також повідомив, що планується переглянути принцип роботи автостанцій — він має стати безпечним та прозорим. Буде створений реєстр, що дасть змогу бачити, яка автостанція які послуги надає.

«Будь-яка людина може у себе під домом взяти та стовпчик поставити й сказати, що це автостанція. Я вважаю, що це неправильно. Ми повинні мати нормальні автостанції, де людині надають нормальні послуги, а найголовніше – ми повинні розуміти, де контролювати», – сказав Найєм.

Нагадаємо, що у Мінінфраструктури розповіли, скільки доріг було відремонтовано за 2021 рік.

Також, «Укрзалізниця» запустила до Карпат «Буковельський експрес».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: