Іран розпочав військові навчання біля Перської затоки

Читать на русском
Навчання в Ірані біля Перської затоки охоплюють територію від східної частини Ормузької протоки до північної частини Індійського океану та Червоного моря.
apnews.com

Іранські військові почали навчання біля гирла Перської затоки.

Навчання охоплюють територію від східної частини Ормузької протоки до північної частини Індійського океану і частини Червоного моря, пише Reuters.

Військові навчання: у яких маневрах на території інших країн візьмуть участь ЗСУУкраїнські військові візьмуть участь у навчаннях на території Німеччини, Грузії, Угорщини, Литви, Данії, Польщі.

Як відомо, приблизно п’ята частина нафти, яка споживається в усьому світі, проходить через стратегічну Ормузьку протоку біля Перської затоки.

Періодична конфронтація між іранськими та американськими силами в Перській затоці відбувається з 2018 року, коли колишній президент США Дональд Трамп вийшов з ядерної угоди і відновив жорсткі санкції проти Тегерана.

Іран відреагував, порушивши ліміти за угодою щодо своєї ядерної програми.

Непрямі переговори між Іраном та адміністрацією президента США Джо Байдена щодо відновлення угоди, які були призупинені після виборів жорсткого президента Ірану Ібрагіма Райсі в червні, мають відновитися у Відні 29 листопада.

Нагадаємо, в Україні 2021 року традиційно пройдуть кілька міжнародних військових навчань.

Також ми писали, в яких маневрах на території інших країн візьмуть участь ЗСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: