Українці зможуть оплачувати всі комунальні послуги через єдину онлайн-систему – Шмигаль

Читать на русском
Нова система допоможе українцям отримати доступ до всіх наявних комунальних послуг, вчасно та швидко оплачувати їх і замовляти послуги онлайн
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні планується наступного року приступити до створення єдиної інформаційно-аналітичної системи надання житлово-комунальних послуг. Зокрема, вона дозволить українцям оплачувати абсолютно всю комуналку в одному місці.

Про це написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram.

Які зміни чекають на українців у 2022 роціЯкі зміни чекатимуть на українців наступного року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Нова система допоможе українцям отримати доступ до всіх наявних комунальних послуг, вчасно і швидко оплачувати їх і замовляти послуги онлайн. Крім того, вона впорядкує роботу всіх постачальників комунальних послуг, дозволить прозоро управляти житловим фондом, або, у разі ОСББ - будинком, а ще українці зможуть оперативно повідомляти про порушення у сфері благоустрою.

Інтерес держави в тому, що вона отримає точні, системні та верифіковані дані про те, що взагалі відбувається у сфері надання послуг ЖКГ. В уряді вже створили міжвідомчу групу з впровадження нової системи.

Нагадаємо, з 2022 року українцям доведеться вносити абонентську плату за комунальні послуги. Вона буде вноситися незалежно від того, чи користується даними послугами людина, і незалежно від сезону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: