Справа Галантерника: заступник Труханова вийшов на волю – ЗМІ

Читать на русском
Олег Бриндак, заарештований 10 грудня, покинув столичний слідчий ізолятор і попрямував до Одеси.
Олег БриндакСлово і діло

За виконуючого обов'язки віце-мера Одеси Олега Бриндака нарешті внесли 24,9 млн гривень застави. Він покинув СІЗО та вийшов на волю.

Про це повідомило місцеве видання Думська, з посиланням на джерело в муніципалітеті.

Згідно з інформацією джерела, чиновник залишив столичний слідчий ізолятор у другій половині дня та попрямував до Одеси.

«Захист Бриндака сподівається, що апеляційна палата Вищого антикорупційного суду, яка розгляне скаргу на ухвалу про запобіжний захід 28 грудня, пом'якшить її - принаймні зменшить розмір застави», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 10 грудня ВАКС заарештував заступника мера Одеси Олега Бриндака.

За Труханова внесли 30 млн грн заставиНа рахунок антикорупційного суду надійшли кошти, які внесли як запобіжний захід у вигляді застави за одеського мера.

Раніше ВАКС відпустив Бриндака під майже 40 млн грн застави з обов'язками. Апеляційна палата залишила рішення без змін. Однак за підозрюваного ніхто цю заставу не вніс і тому органи правопорядку подали клопотання про зміну запобіжного заходу. НАБУ і САП просили взяти Бриндака під варту з альтернативою застави, а адвокати підозрюваного – відпустити його на поруки.

Нагадаємо, НАБУ і САП запідозрили 16 осіб у створенні злочинної організації та зловживаннях в Одесі на 689 млн грн. Про підозру повідомили: керівнику злочинної організації Володимиру Галантернику (заочно, бо він не в Україні); міському голові Одеси Геннадію Труханову; голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради Василю Шкрябаю; керівниці юридичного департаменту ОМР Інні Поповській; директору департаменту комунальної власності ОМР Олексію Спектору та його заступнику Володимиру Радіонову; виконувачу обов'язків заступника мера Одеси Олегу Бриндаку (ексвиконувач обов'язків мера Одеси у 2013-2014 роках, колишній голова земельної комісії ОМР) та ще трьом особам, які опікувалися функціями фінансового контролю, юридичного супроводу та координації дій між учасників злочинної організації.

Також підозру вручили ще шістьом особам (співучасникам), зокрема, заступнику Труханова; колишньому керівнику одного з комунальних підприємств; експрокурору Одеської області Олегу Жученку; власникам компанії-забудовниці «Будова» та її топ-менеджерам. Їхні дії кваліфікують за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч.4 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України (участь у злочинній організації Галантерника; зловживання службовим становищем; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; легалізація коштів, одержаних злочинним шляхом; одержання неправомірної вигоди та надання цієї неправомірної вигоди).

За даними НАБУ, вказані особи заволоділи шістьма земельними ділянками в Одесі за адресами: Гагарінське плато, 4 (житловий комплекс Sea View); Варненська, 27 з літерами А, В і Г (ЖК «Скай Сіті»); Жаботинського 54А (ЖК «Альтаїр-3») та Академічна, 30 (апарт-комплекс «Морська резиденція»). Всі вказані будинки збудувала компанія «Будова», яку пов'язують з Галантерником. Окремо фігурантів підозрюють у заволодінні понад 131 млн грн на закупівлі земельної ділянки колишнього аеродрому «Застава» за завищеною вартістю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: