«Редколегія» на Skrypin.ua: підбиття підсумків 2021 року

Читать на русском

Сьогодні в «Редколегії» на каналі Skrypin.ua о 16.00 ведучі Катерина Супрун та Роман Скрипін обговорюють головні теми року, що минає, разом із Назаром Задерієм.

Сьогодні в «Редколегії» на каналі Skrypin.ua о 16.00 ведучі Катерина Супрун та Роман Скрипін обговорюють головні теми року, що минає, разом із Назаром Задерієм.

Під час сьогоднішнього ефіру підбиватимуть підсумки 2021 року:

  • офшори президента Володимира Зеленського
  • відставка Арсена Авакова
  • кримінальні провадження щодо олігарха Ріната Ахметова.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський на пресконференції у п'ятницю повідомив, що, за агентурними даними, в Україні міг готуватися державний переворот 1-2 грудня із залученням бізнесмена Ріната Ахметова.

Пізніше представник президента РФ Дмитро Пєсков спростував заяву Зеленського щодо планів РФ щодо участі в держперевороті в Україні. У свою чергу, Ахметов назвав «суцільною брехнею» інформацію про нібито втягування його в будь-який держпереворот.

Нагадаємо, 3 жовтня міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів Pandora Papers опублікував масштабне розслідування, в якому провів ідентифікацію майже 700 осіб, які через офшори володіють півтора тисячами об'єктів на загальну суму 5,5 млрд доларів США. Серед них є й українці, зокрема президент України Володимир Зеленський.

Крім того, офшорні компанії президента України Володимира Зеленського, який проголошує активну боротьбу з олігархами, з 2012 року отримали від структур, афілійованих з підсанкційним у США олігархом Ігорем Коломойським, десятки мільйонів доларів, і можуть бути причетні до виведення коштів з націоналізованого у 2016 році ПриватБанку, одним із співвласників якого був олігарх.

Арсена Авакова звільнили з посади голови МВС 15 липня. Він написав заяву за власним бажанням, але, як пояснили в МВС, зробив це на пропозицію президента Зеленського.

РЕДКОЛЕГІЯ: Підсумки. Офшори Зеленського, Ахметов - головний ворог, Аваков більше не міністрskrypin.ua

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: