У ВООЗ зробили прогноз щодо закінчення пандемії коронавірусу: вже скоро

Читать на русском
Загалом, ВООЗ вважає, що з появою вакцини другого і третього покоління проти коронавірусу пандемія почне сходити нанівець
Ілюстративне фотоReuters

Всесвітня організація охорони здоров'я зробила позитивний прогноз по закінченню пандемії коронавірусу у світі. Там вважають, що попри новий штам коронавірусу Омікрон, пандемія закінчиться вже у 2022 році.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на фахівців ВООЗ.

«Наявні дані свідчать, що Омікрон передається набагато швидше, ніж Дельта. І люди, які вже вакцинувалися або перехворіли на COVID-19, з більшою ймовірністю можуть заразитися їм повторно» - сказав глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Провідні експерти ВООЗ Сумія Свамітанан і Марк Раян відзначають, що завершення пандемії пов'язано з тим, як швидко світ зможе звести передачу вірусу до мінімуму, а основним інструментом боротьби з новим штамом повинна стати додаткова вакцинація.

Загалом, ВООЗ вважає, що з появою вакцини другого і третього покоління проти коронавірусу пандемія почне сходити нанівець. Вакцини та інші інновації в боротьбі з інфекцією призведуть до того, що хвороба, яка вбила вже понад 5 млн людей у всьому світі, відступить.

Нагадаємо, що раніше ВООЗ оприлюднила прогноз поширення штаму коронавірусу Омікрон. Його вже зафіксували на території 89 країн світу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: