Шмигаль розповів про можливі загрози опалювальному сезону в Україні

Читать на русском
Газу в сховищах достатньо для проходження опалювального сезону, а видобуток вугілля неухильно підвищується, плюс контрактуються обсяги з-за кордону
Денис Шмигальkmu.gov.ua

На проходження опалювального сезону взимку 2021-2022 років можуть негативно вплинути дві події - погана погода і гібридні атаки Росії.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції під час робочого візиту до Закарпаття, повідомляє УНІАН.

Як змінювалися обсяги запасів вугілля на українських ТЕС та ТЕЦЯк змінювалися обсяги запасів вугілля на ТЕС та ТЕЦ протягом останніх років, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Якщо не буде стресових подій в погодних умовах, не буде гібридних атак з боку нашого північного сусіда, ми пройдемо опалювальний сезон спокійно... Вже законтрактовано 10 кораблів імпортного вугілля, Ми підняли власний видобуток на 28%. Загальний щомісячний баланс це 2 – 2,3 млн тонн видобуток і імпорт проти 1,7-1,9 млн, які спалюються на електростанціях. Ми в позитивному балансі, запаси приростають» - розповів він.

Шмигаль додав, що газу в сховищах також достатньо для проходження опалювального сезону - за умови, що не буде ніяких «стресових ситуацій».

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Герман Галущенко розповів, що в Україну вже надійшло близько 400 тисяч тонн вугілля. За перший місяць зими запаси вугілля на українських ТЕС зросли на 15%.

А Шмигаль 20 грудня заявляв, що в Україні цієї зими не доводиться чекати віялових відключень електроенергії. У країні достатньо вугілля і газу для того, щоб електростанції виробляли електрику в потрібних обсягах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: