Шмигаль оцінив ймовірність віялових відключень електроенергії цієї зими

Читать на русском
Прем'єр запевнив, що державний оператор систем розподілу не планував жодних віялових відключень електрики взимку
Денис ШмигальСвобода слова

В Україні цієї зими не доводиться чекати віялових відключень електроенергії. У країні достатньо вугілля і газу для того, щоб електростанції виробляли електрику в потрібних обсягах.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі програми «Свобода слова на ICTV».

Енергетична криза у світі: що спричинило та які прогнози розвитку подійНа відео Слово і діло – у чому причина світової енергетичної кризи та як розвиватимуться події.

«Віялові відключення - складний державний механізм. Ними керує оператор систем розподілу «Укренерго». Але таких планів в Україні не існувало і не існує на сьогодні. Ті відключення, які є, це ремонтні програми. Коли був крижаний дощ, такі відключення були» - запевнив він.

Тим часом колишній глава офісу президента Андрій Богдан заявив, що Україна стоїть на порозі енергетичної кризи. Вугілля катастрофічно не вистачає, влада намагається ввести в дію всі готівкові енергоблоки АЕС, щоб ліквідувати брак електроенергії, а якщо вдарять морози - не уникнути відключень опалення.

А колишній міністр охорони здоров'я Максим Степанов припустив, що в Україні через енергетичну кризу лікарні можуть опинитися без тепла і світла. Це матиме катастрофічні наслідки на тлі епідемії коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: