Шмигаль пояснив, чи зростатиме ціна на газ для українців у 2022 році

Читать на русском
При цьому прем'єр не дав чіткої відповіді на питання - якою буде ціна на газ для населення з травня 2022 року
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Україна, згідно зі своїми зобов'язаннями перед Міжнародним валютним фондом, повинна з травня 2022 року підняти ринкові ціни на газ для населення. Проте, поки немає прямої відповіді на те, чи буде виконуватися це зобов'язання.

Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі програми «Свобода слова на ICTV».

Ціна на газ у 2022 році: чи є шанс втримати тарифи на нинішньому рівніЧи є можливість втримати тарифи на газ на нинішньому рівні, читайте у матеріалі «Слово і діло».

При цьому прем'єр не дав чіткої відповіді на питання ведучого - якою буде ціна на газ для населення з травня 2022 року і чи не буде повторення ситуації з Європою, де паливо коштує близько 50 тисяч гривень за тисячу кубометрів. Прем'єр тільки нагадав, що зараз населення платить за газ по 8 грн за кубометр.

«Завдання уряду - захистити українських громадян, забезпечити зрозумілість і передбачуваність цін. Україна вже живе в ринковій економіці, і сьогодні ціна газу для населення є річною і ринковою. Звичайно, на наступний рік вона буде переглядатися компанією «Нафтогаз» в залежності від динаміки ціни на газ на світових ринках, від того, скільки буде власного видобутку. Від цього буде формуватися річна ціна. Уряд ніколи не дасть в образу незахищені верстви та в цілому українців з точки зору цін на газ» - запевнив Шмигаль.

Нагадаємо, раніше голова НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко назвав умову, за якої компанія не зможе зберегти поточні тарифи на газ для населення.

А експерти кажуть, що в Україні можуть різко подорожчати багато видів товарів, оскільки ціни на газ для промисловості встановлені на дуже високому рівні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: