Вітренко назвав умову, за якої «Нафтогаз» не зможе зберегти тарифи на газ для українців

Читать на русском
У майбутньому може скластися ситуація, що через розігнані європейські ціни на газ компанія може не витягнути постачання дешевим газом українців
Юрій Вітренкоnaftogaz.com

НАК «Нафтогаз України» намагається утримувати ціни для населення. Однак в Європі ринкова ціна на газ зростає, тому в підсумку компанія може виявитися змушена переглянути тарифи в бік збільшення - якщо різниця між тарифом і ринковою ціною стане зовсім вже величезною.

Про це заявив глава компанії Юрій Вітренко в ефірі «Право на владу».

«За один тільки рік ціни на газ в Європі зросли в 7 разів. Зараз держава робить так, щоб люди не переплачували в 7 разів. На газ ціна 8 гривень роздрібна, при тому, що ринкова ціна 45 гривень» - сказав він.

Вітренко додав, що різниця між цінами вже зараз призводить до мільярдних збитків. У майбутньому може скластися ситуація, що через розігнані європейські ціни на газ компанія може не витягнути постачання дешевим газом українців. Це питання потрібно вирішувати з депутатами, які визначають джерела і використання коштів, а також безпосередньо зі споживачами.

«Ми чесно говоримо, якщо збережуться такі ціни, то ми як Національна компанія не зможемо покривати цю різницю» - резюмував він.

Нагадаємо, що 15 грудня, спотова ціна газу в Європі вперше з жовтня 2021 року перевищила 1500 доларів за тисячу кубометрів.

З початку тижня ціни підскочили у зв'язку з коментарями нової глави німецького МЗС Анналени Бербок про газопровід «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: