В Одесі заявили про небезпеку віялових відключень електрики для хворих на коронавірус

Читать на русском
Відключення світла можуть призвести до сумних наслідків для тих, хто лікується від коронавірусу в лікарнях і вдома
Ілюстративне фотоPixabay

Віялові відключення електрики, які очікуються в Одесі, можуть вбити хворих коронавірусом, які знаходяться в лікарнях на кисні.

Про це засідання оперативного штабу заявив мер міста Геннадій Труханов, 22 Листопада повідомляє УНІАН.

«На жаль, є така інформація, що будуть віялові відключення світла» - підтвердив він.

Труханов висловив побоювання, що відключення світла можуть призвести до сумних наслідків для тих, хто лікується від коронавірусу в лікарнях і вдома. Так, вдома люди користуються кисневими концентраторами. При цьому він не впевнений, що запропоноване енергетиками рішення не відключати ті будинки, в яких працюють концентратори, допоможе, оскільки інфіковані люди, які користуються будинку концентраторами, проживають в різних районах міста, в тому числі в приватному секторі. А значить, обленерго буде відключати всіх без розбору.

«Якщо ми дамо таку інформацію, то по карті будуть видно, що це все місто... Віялові відключення в такому випадку – це не просто відключити холодильник або посидіти при свічці. Для деяких людей це питання життя і смерті, тому що вони знаходяться на кисневому забезпеченні» - додав мер.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що станом на сьогодні говорити про загрозу віялових відключень електроенергії в Україні не доводиться. А розмови про це з боку політиків є фактично дезінформацією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: