MH17: знайдено відео, на якому бойовик розповів, що ховав ЗРК «БУК»

Читать на русском
Журналісти знайшли архівне відео, на якому бойовик ДНР Володимир Цемах, ймовірно, зізнається у причетності до збиття «Боїнга»

Журналісти знайшли архівне відео, на якому бойовик ДНР Володимир Цемах, ймовірно, зізнається у причетності до збиття «Боїнга» MH17.

Про це повідомляє «Настоящее время», передає Слово і Діло.

Зазначається, що журналісти знайшли відео за 2015 рік з інтерв'ю Цемаха, на якому він переказує популярну на той час на російських федеральних каналах версію, за якою бойовики цілилися по військовим українським літакам. Один збили, а другий український штурмовик нібито збив цивільний «Боїнг».

Цю версію уже давно спростували міжнародні слідчі.

Командир ПВО "ДНР" Цемах: "Я БУК прятал. Покажу где он стартовал и где его забирал!"Ватные Хроники

Проте Цемах на відео зізнається, що витягав «якогось» пацана і «щось» ховав.

«Одне слово в цій цитаті автори відео запікали, але якщо читати по губах, то можна припустити, що ним могло бути слово «Бук» - зенітно-ракетна установка. За версією міжнародного слідства, саме з російського «Бука» і був збитий малайзійський «Боїнг», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, BBC Україна повідомило, що українські спецслужби внаслідок операції на території «ДНР» затримали колишнього «командира ППО» міста Сніжне Володимира Цемаха, який може фігурувати у справі по катастрофі MH17 на Донбасі.

Донька Цемаха підтвердила журналістам факт затримання у його квартирі в Сніжному 27 червня, припустивши, що її батьком могли цікавитися через те, що саме біля Сніжного був збитий малайзійський «Боїнг».

Крім того, за словами адвоката, Цемаха доставили до Києва.

24 травня 2018 року міжнародна Спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 оголосила, що малайзійський «Боїнг» був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук» з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

Суд над підозрюваними у збитті малайзійського Боїнга розпочнеться у березні 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: