Які підрядники отримують найбільше грошей від «Укравтодору»

Читать на русском

У 2021 році будівництво і ремонт доріг в Україні, як і обіцяли, проводять дедалі активніше, попри коронакризу. Принаймні витрачають на це значно більше грошей. За даними видання «Наші гроші» понад третина усіх тендерів, які реалізували минулого тижня в Україні, пройшли в системі «Укравтодор». «Слово і діло» пропонує подивитися, хто з підрядників отримував найбільше грошей від «Укравтодору» протягом двох попередніх років та за неповний 2021 рік.

Слово і діло проаналізувало, хто з підрядників отримав найбільше грошей від Укравтодору на ремонт доріг.
Вартість підрядів УкравтодоруСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У 2019 році загальна сума проплат на середній та капітальний ремонт доріг становила 28 млрд 880,3 млн грн, яку розділили між собою 570 підрядників.

З них топ-40 підрядників отримали майже 82% від усіх виплачених «Укравтодором» коштів. При тому, що п’ять найбільших підрядників ‒ 42% від усіх грошей. Найбільше, майже 20% грошей, у 2019 році отримало ТОВ «Автомагістраль-Південь».

У 2020 році загальна сума проплат стала значно більшою – 85 млрд 274,6 млн грн, яку розділили між 600 підрядниками.

Цього разу топ-40 фірм отримали 90% грошей, а п’ятірка фірм – 51%. Лідером знову стала ТОВ «Автомагiстраль-Пiвдень», яка отримала 20,3% від усіх грошей – 17 млрд 282,9 млн грн.

Дорогі дороги: де Україна купує бітум і що впливає на ціноутворенняНа вартість будівництва і ремонту доріг впливає ціна будматеріалів, зокрема бітуму. Чому в Україні найдорожчий бітум в Європі, і чому він не подешевшає цього року.

Станом на 16 серпня 2021 року вартість тендерів становить 115 млрд 491,9 млн грн, яку мають розподілити між 42 підрядниками. Найбільша частина традиційно має дістатися ТОВ «Автомагістраль-Південь» – 23,7%.

Нагадаємо, з травня 2021 року тимчасовим виконувачем обов’язків глави «Укравтодору» став Євген Кузькін. Попереднього голову «Укравтодору» Олександра Кубракова призначили міністром інфраструктури.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: