Суд Варшави повернув під арешт колишнього голову «Укравтодору»

Читать на русском
Апеляційний суд у Варшаві знову заарештував колишнього голову «Укравтодору» Славомира Новака. Він може вийти на свободу під заставу в розмірі 1 млн злотих.

Апеляційний суд у Варшаві знову заарештував колишнього голову «Укравтодору» Славомира Новака. Він може вийти на свободу під заставу в розмірі 1 млн злотих (7,5 млн гривень - ред.).

Про це повідомляє Укрінформ в середу, 2 червня.

Сьогодні суд розглянув апеляцію місцевої прокуратури на рішення суду першої інстанції, який в квітні ухвалив звільнити Новака з СІЗО під заставу. У свою чергу розмір застави, який Новак мав сплатити до 26 квітня, опротестувала захист ексголови «Укравтодору».

У результаті суддя Апеляційного суду Дорота Радлинська відкинула апеляцію захисту Новака про зменшення розміру застави, залишивши в силі рішення попередньої інстанції. У суді вирішили, що Новак має повернутися до СІЗО і буде звільнений лише в разі сплати 1 млн злотих (7,5 млн гривень - ред.). Виконання цього рішення суд призначив до 19 червня.

Нагадаємо, 20 липня 2020 року спецпризначенці Польщі повідомили про затримання Славомира Новака за звинуваченням в корупції. Пізніше в НАБУ розповіли деталі справи, яке вони вели спільно з польськими колегами.

Ексголову «Укравтодору» підозрюють в розкраданні грошей, які міжнародні організації виділяли для ремонту доріг в Україні. Слідство відпрацьовує тендери на суму 270 млн євро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: