Справа Новака: НАБУ і САП повідомили про підозру ще одній особі

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку оголосили нову підозри в справі очільника української Державної служби.
Славомір Новак

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ще одній особі в справі одержання неправомірної вигоди колишнім головою Державного агентства автомобільних доріг України Славоміром Новаком.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«НАБУ та САП повідомили бенефіціару групи компаній, що здійснюють свою діяльність у сфері дорожнього господарства на території України, про підозру в наданні колишньому в.о. голови Укравтодору неправомірної вигоди та її легалізації на території Польщі», – інформують у відомстві.

Як відомо, НАБУ і САП було зафіксовано три епізоди, які можуть свідчити про ймовірне отримання колишнім керівником Укравтодору неправомірної вигоди. В одному з епізодів йшлося про сплату 10% «консультаційних послуг», що становило понад 180 тисяч євро. В іншому – компанія-переможець тендеру Укравтодору мала сплатити внесок до спеціально створеного спільного підприємства в Польщі, еквівалент якого становив у момент вчинення злочину понад 3,5 млн грн.

Ще в одному з випадків йшлося про викуп іншої спеціально створеної компанії зі статутним капіталом в 15 тис. євро за 300-350 тис. євро. В обмін на це екскерівник Укравтодору обіцяв «не помітити» порушень термінів виконання контрактів однією з компаній-підрядниць Укравтодору і не вимагати від неї сплати штрафних санкцій.

Наразі в справі є шестеро підозрюваних, а саме: екскерівник Укравтодору, польський підприємець, екскомандувач військової частини Сил спеціального призначення Польщі JW GROM Даріуш Завадка, колишня радниця Новака Віра Бічуя (підозру вручили в Україні), бенефіціар групи компаній і іноземний громадянин, представник однієї з компаній-учасниць тендерів Укравтодору.

Нагадаємо, прессекретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Зарін у Twitter повідомив про затримання Новака в Польщі, а також ще двох - колишнього командувача JW GROM Даріуша З. і підприємця з Гданська Яцека П. Імовірно, йдеться про екскомандувача військової частини Сил спеціального призначення Польщі JW GROM Даріуша Завадку.

Пізніше в НАБУ повідомили, що Новака та інших затримали в межах спільного розслідування детективів, прокурорів САП та Центрального антикорупційного бюро Польщі. Після цього журналіст «Слово і діло» з'ясував, у чому саме підозрюють екскерівника Укравтодору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: