Катастрофа МАУ: Україна хоче потрапити на засідання суду в Ірані

Читать на русском
Українська сторона розраховує бути присутньою на судових засіданнях в Ірані у справі про катастрофу літака МАУ.
Гюндуз Мамедов

Українська сторона розраховує бути присутньою на судових засіданнях в Ірані, на яких розглядатимуть справу катастрофи пасажирського літака «Міжнародних авіаліній України» над Тегераном.

Про це повідомив заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Іран переслідував сім'ї жертв збитого літака МАУ – Human Rights WatchВлада Ірану залякувала родичів жертв трагедії рейсу МАУ, затримувала і погрозами змушували їх не спілкуватися з іноземною пресою.

За його словами, іранська сторона визнала, що слухання будуть закритими. Але, допускає Мамедов, можливо представникам України дозволять бути присутнім хоча б під час окремих засідань.

«Ми сподіваємося, що такий дозвіл буде надано українській стороні, і ми зможемо побачити справедливий судовий процес», - сказав заступник генпрокурора.

Відзначимо, раніше стало відомо, що Іран пообіцяв надати українському слідству доступ до матеріалів справи у суді щодо катастрофи літака МАУ.

Нагадаємо, на початку червня Іран запропонував виплатити українським сім'ям загиблих в катастрофі МАУ компенсації в розмірі 150 000 доларів за кожного загиблого, проте Україна відкинула цю пропозицію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: