Японія пожертвує 60 мільйонів доз вакцини від COVID іншим країнам

Читать на русском
Японія пожертвує додатково 30 млн доз вакцини від коронавірусу іншим країнам. Відтак загалом країна надасть близько 60 млн доз вакцин.
Reuters

Японія пожертвує додатково 30 млн доз вакцини від коронавірусу іншим країнам. Відтак загалом країна надасть близько 60 млн доз вакцин.

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Есіхіде Суга, передає The Japan times.

«Японія надала країнам та регіонам приблизно 23 млн доз вакцин, вироблених у Японії, через структури COVAX та інші ініціативи. Сьогодні я радий оголосити, що коштом додаткових внесків Японія загалом надасть до 60 млн доз вакцин», – зазначив він.

У яких країнах роблять третє щеплення проти коронавірусуЯкі країни роблять третє щеплення проти коронавірусу та де планують ввести вакцинацію бустерною дозою, дивіться на інфографіці.

Він зауважив, що Японія вже доставила понад 23 мільйони доз вакцини від COVID-19 компанії AstraZeneca PLC власного виробництва в інші країни. Половина з них була відправлена в Індонезію, Малайзію, Філіппіни, Тайвань, Таїланд і В'єтнам. Друга половина була розподілена через COVAX біднішим країнам.

Нагадаємо, США закупить 1,1 млрд доз вакцини Pfizer від COVID-19 і пожертвують їх бідним країнам світу. Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден зауважив, що оскільки вони боряться з COVID-19 у себе вдома, то їм необхідно продовжувати зусилля за кордоном. Цього разу пожертвування США буде більшим, ніж усі пожертви інших країн разом узятих.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: