В Японії зафіксували спалах пташиного грипу

Читать на русском
Влада префектури Хього на заході Японії знищить близько 155 тисяч курей на місцевій фермі, де було виявлено спалах пташиного грипу.
Reuters

Влада префектури Хього на заході Японії знищить близько 155 тисяч курей на місцевій фермі, де було виявлено спалах пташиного грипу.

Як повідомило агентство Kyodo, попереднього разу знищення птахів через поширення інфекції проводилось у Хього в листопаді 2020 року.

Які штами грипу можуть циркулювати в Україні у новому епідсезоніЯкі штами грипу можуть бути в Україні та основні симптоми, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Раніше у Південній Кореї повідомили про спалах грипу на фермі з близько 770 тисячами птиць. Усіх тварин зарізали. А тиждень тому спалах грипу зафіксували на птахофабриці в Японії — це перший спалах у країні цього сезону.

У Європі про спалах пташиного грипу H5N1 повідомила Норвегія.

Нагадаємо, у МОЗ заявили, що епідемічний сезон грипу буде таким, як і торік – очікуються штами B/Washington, H1N1 та H3N2.

За прогнозом ВООЗ, у новому епідсезоні в Україні, ймовірно, циркулюватимуть 4 штами вірусу. Що це за віруси, хто може опинитися у зоні ризику та які симптоми грипу, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: