Працювати не буде: Резніков прокоментував стратегію НАТО щодо Росії

Читать на русском
Резніков зазначив, що стратегія, спрямована на те, щоб не провокувати Росію, помилкова і ніколи не буде працювати
Олексій Резніковslovoidilo.ua

Обрана НАТО стратегія взаємин з Росією не спрацює, а західні країни даремно бояться розмовляти з Кремлем з позиції сили - їх думка з цього приводу вкрай помилкова.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю для видання Financial Times.

Резніков зазначив, що стратегія, спрямована на те, щоб не провокувати Росію, ніколи не буде працювати. Він нагадав, що вторгнення до Грузії у 2008 році почалося після того, як Німеччина і Франція заблокували її членство в НАТО, чим негайно скористалася Росія.

Життя без НАТО: яку альтернативу військовим блокам може обрати УкраїнаПісля розмови Джо Байдена із Володимиром Путіним вступ України до НАТО дедалі більше виглядає нездійсненною мрією. Які можливі альтернативи знайти впливових союзників поза Північноатлантичним альянсом – аналізував політолог Олександр Радчук.

Міністр додав, що президент США Джозеф Байден відмінно розглянув загрозу для НАТО, яку несе політика Росії - Москва планує похитнути та розбити Альянс, фактично це «тактика нарізування салямі».

«Не провокувати Росію - ця стратегія не працює і не буде працювати... За моїми відчуттями, США усвідомили ці загрози. Вони повинні зберегти єдність Альянсу» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Росія звернулася до НАТО, щоб Альянс офіційно відкликав обіцянку про вступ України. Зокрема, мова йде про рішення саміту в Бухаресті від 2008 року.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що позаблоковий статус України, так само як і надання Україні гарантій з боку третіх країн, ніяк не посприяє менш агресивній поведінці Росії. Ці фактори тільки розпалюють апетит президента Росії Володимира Путіна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: