У МОЗ розширили список професій, які підпадають під наказ про обов'язкову вакцинацію

Читать на русском
Наказ набирає чинності через місяць після його публікації. Після цього терміну всі невакциновані співробітники будуть відсторонені від роботи
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Міністерстві охорони здоров'я оновили список професій і посад, люди на яких підпадають під вимоги про обов'язкову вакцинацію від коронавірусу.

Про це повідомляється на сайті МОЗ 17 грудня.

Станом на сьогодні в списку вказані наступні професії та посади:

  • співробітники центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів;
  • співробітники місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;
  • співробітники закладів вищої, післявузівської, професійної, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціальної освіти та закладів незалежно від типу та форми власності;
  • співробітники органів місцевого самоврядування;
  • співробітники закладів охорони здоров'я державної та комунальної форм власності;
  • співробітники комунальних підприємств, установ та організацій.

Від 570 до 4500 грн: скільки та кому платять за вакцинацію у різних країнахУ яких країнах платять громадянам за вакцинацію та розмір бонусів, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Працівники органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров'я державної та комунальної форм власності, а також комунальних підприємств найбільше взаємодіють з великою кількістю людей, а тому мають підвищений ризик заразитися коронавірусною хворобою. Тим часом 9 з 10 госпіталізованих – невакциновані та не були захищені від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Це рішення необхідне для захисту життя і здоров'я українців та їх близьких» - пояснив ситуацію голова МОЗ Віктор Ляшко.

Наказ набирає чинності через місяць після його публікації. Після цього терміну всі співробітники зазначених категорій, не щеплені проти коронавірусу, будуть відсторонені від роботи до кінця карантину без збереження заробітної плати.

Нагадаємо, з 8 листопада діє наказ МОЗ, згідно з яким обов'язковим профілактичним щепленням підлягають цілі категорії українців, які працюють у певних сферах або на певних посадах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: