Російські війська продовжують накопичуватися біля кордонів України – CNN

Читать на русском
Знімки з супутників демонструють розміщення російської військової техніки в менш ніж 50 км від українського кордону
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Розвідка США стверджує, що попри переговори президентів Росії та США, а також спрямовані Москвою пропозиції для НАТО, російські війська продовжують зосереджуватися біля кордонів України.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на власні джерела.

Джерело розповіло виданню, що за даними розвідки, російське військове командування продовжує активно зосереджувати війська в небезпечній близькості від кордонів України. Знімки з супутників, що потрапили в розпорядження телеканалу, демонструють розміщення російської військової техніки в менш ніж 50 км від українського кордону.

Санкції замість ескалації: про що домовилися Путін і БайденПереговори Байдена та Путіна мали знизити напруженість на східному кордоні та ризик ескалації. Владислав Фарапонов вважає, що на це є шанси.

Також Росія продовжує змінювати графіки комерційних залізничних і авіарейсів в прикордонних районах, щоб віддати пріоритет переміщенню військ. При цьому, стверджують журналісти, високопосадовці України та США знають про це.

Нагадаємо, раніше союзники НАТО зробили спільне Заява щодо ситуації в Україні. Вони закликали Росію відвести війська від кордонів і продовжити дипломатичні переговори.

За даними Міноборони України, на території РФ і на тимчасово окупованих територіях України знаходиться понад 94 тисяч російських військових, які можуть бути задіяні для ескалації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: