У Зеленського мають намір збільшити видобуток українського газу

Читать на русском
Влада України заявила про намір забезпечити країну власним природним газом за рахунок скорочення його споживання на 30-40% в результаті програми термомодернізації.
З відкритих джерел

Влада України заявила про намір забезпечити країну власним природним газом за рахунок скорочення його споживання на 30-40% в результаті програми термомодернізації та зростання видобутку з 18-19 млрд куб.м до 23-25 ​​млрд куб. м на рік у найближчі три-чотири роки.

Про це заявив під час сьогоднішнього брифінгу заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Паралельно працюватимемо над програмою збільшення видобутку природного газу та інших корисних копалин в Україні для того, щоб видобуток збільшився з наявних 18-19 млрд куб. м хоча б до 23-25 ​​млрд. куб. м у найближчі три-чотири роки», - сказав він.

Газова зброя проти Кремля: як німецький регулятор зіграв на руку УкраїніСертифікація Північного потоку-2 може бути відкладена на 6-8 місяців, що на користь Україні.

Шурма додав, що з березня-квітня розпочнеться реалізація програми термомодернізації, у рамках якої протягом 7-10 років планується модернізувати «абсолютну більшість» 180 тис. житлових будинків та 20 тис. об'єктів соціальної сфери.

Він уточнив, що план наступного року – 5 тис. житлових будинків та «сотні» об'єктів соціальної сфери.

«Загалом очікуємо, що це дозволить скоротити споживання газу на 30-40%... І, таким чином, щоб країна була самодостатня щодо природного газу», - наголосив заступник глави ВП.

Раніше повідомлялося, що в нафтогазову галузь України інвестують близько 2 млрд гривень.

Також нагадаємо, що ціна газу в Європі перевищила 1500 доларів за тисячу кубометрів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: