У «Голосі» заявили про рейдерське захоплення фракції в парламенті

Читать на русском
У партії «Голос» заявили про рейдерське захоплення парламентської фракції за прямого втручання Офісу президента.
фото пресслужба Голоса

У партії «Голос» заявили про рейдерське захоплення парламентської фракції за прямого втручання Офісу президента.

Про це йдеться у відповідній заяві, котра сьогодні була оприлюднена пресслужбою політсили в Facebook.

«Представники самопроголошеної групи «Справедливість», які були виключені або самі вийшли з лав партії «Голос», у тандемі з Офісом президента поставили ціль знищити партію і на основі фракції «Голос» будувати новий «патріотичний» політичний проект. Все було зроблено в кращих традиціях «портновщини» кінця 2000-х, коли подають позови, отримують нелегітимні ухвали і таким чином забезпечують рейдерське захоплення», - повідомили в «Голосі».

Також в партії заявили, що сьогодні депутати самопроголошеної «Справедливості» звернулися до ОАСКу з позовом для анулювання положення про фракцію політичної партії «Голос» і вже через дві години отримали ухвалу про забезпечення позову, що протиправно призупинило чинність положення про фракцію.

Як виконує обіцянки голова фракції «Голос» ЖелезнякГлава фракції Голос Ярослав Железняк виконав майже третину своїх обіцянок. Докладніше – у матеріалі Слово і діло.

«Сьогодні позачергове засідання ВРУ перетворилось у чистий фарс, коли перший заступник голови Верховної Ради навмисно тягнув час для того, щоб забезпечити оголошення злочинної ухвали Окружного адміністративного суду Києва і фіктивного рішення про зміну керівництва фракції в залі парламенту, яку йому ніяк не могли принести», - повідомили в політсилі.

У партії заявили про те, що не визнають будь-яких змін керівництва фракції в парламенті і використовуватимуть всі юридичні і політичні механізми для захисту - вони подаватимуть позови та будуть ініціювати кримінальні справи.

«Всю вину за рейдерське захоплення фракції ми покладаємо на Офіс президента, першого заступника голови Верховної Ради та колишніх членів партії — так звану групу «Справедливість», - підсумували в «Голосі».

Нагадаємо, сьогодні віце-спікер Верховної ради Олександр Корнієнко оголосив про зміну голови фракції «Голос». Замість Ярослава Железняка головою фракції буде Олександра Устінова.

Ярослав Железняк, якого усунули з посади голови «Голосу», повідомив, що до ОАСК сьогодні було подано позов про зупинення положення про фракцію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: