Tesla і прописка в гуртожитку: що в декларації-2020 записав голова фракції «Голос» Железняк

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує вивчати декларації лідерів парламентських фракцій та груп. Ми вже писали про майно і доходи Олега Кулініча (група «Довіра»), Тараса Батенка та Віктора Бондаря («За майбутнє»), Вадима Рабіновича і Юрія Бойка («Опозиційна платформа – За життя»), Артура Герасимова та Ірини Геращенко («Європейська солідарність»), Юлії Тимошенко («Батьківщина»). Сьогодні подивимося, чим станом на минулий рік володів голова фракції «Голос» Ярослав Железняк.

За 2020 рік Железняк отримав у парламенті 460,5 тис. грн зарплати (на 264 тис. більше, ніж в 2019-м). Також у нього був дохід від відчуження рухомого майна – 621 тис. грн.

На банківських рахунках у Железняка за рік поменшало коштів: 22,1 тис. грн (мінус 63,8 тис.) і 46 доларів (мінус 1,9 тис.). Власність на готівкові кошти депутат ділить порівну з дружиною Антуанетою – 2 млн грн (плюс 1,7 млн за рік) і 121,8 тис. доларів (мінус 27,7 тис.).

Крім того, Железняк задекларував автомобіль Tesla Model S 2014 року випуску і гуртожиток університету імені Шевченка як місце своєї реєстрації.

У власності його дружини Антуанети Железняк два житлових будинки і дві земельні ділянки в Києві та Білій Церкві. В іншому праві власності зазначена квартира в Києві (місце реєстрації). Їздить дружина нардепа на Jaguar I-PACE 2020 року.

За минулий рік Антуанета Железняк отримала 431,7 тис. грн доходу від підприємницької діяльності (мінус 235,2 тис. за рік), 18,7 тис. грн страхових виплат і 720 тис. грн від відчуження рухомого майна. На банківських рахунках вона зберігає 198 грн (мінус 13,7 тис. грн).

Нагадаємо, як за рік змінилися доходи членів уряду, можна подивитися на інфографіці.

Також «Слово і діло» вивчило, як за рік змінилися статки президента Володимира Зеленського та його сім'ї.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: