Депутат Херсонської облради від ЄС не задекларував $50 тисяч позики – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку декларації колишнього члена українського парламенту і знайшло там порушення.
Сергій Хланьфото: NikLife

Колишній народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка», депутат Херсонської обласної ради від партії «Європейська солідарність» Сергій Хлань не задекларував 50 тисяч доларів безвідсоткової позики, яку він надав.

Про це йдеться у довідці Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірку декларації політика за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, депутат Хлань не вказав у розділі «Грошові кошти» відомостей про надання 50 тисяч доларів безвідсоткової позики. Еквівалентом у гривні це буде 1,41 млн грн. Цей факт встановили детективи Національного антикорупційного бюро під час розслідування кримінального провадження. Вони допитали самого політика та особу, яка позичила кошти. Ці факти на допиті підтвердили.

Нацагентству сам депутат також підтвердив надання цієї позики і зазначив, що не задекларував її через помилку. До того ж, на початку лютого 2021 року ці кошти були повернуті. Однак НАЗК ці пояснення хоч і врахувало, але вони не спростовують вказування недостовірної інформації.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 1 413 500 грн, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України», – наголошують у НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія «забув» вказати вартість квартири і податковий борг. Також Нацагентство вважає, що нардеп Віктор Медведчук не задекларував нерухомість та автівки на 73 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: