У Європарламенті проведуть дебати з питання України – посол

Читать на русском
За підсумками дебатів Київ розраховує на всебічну підтримку Європейського парламенту, оскільки важливо показати Росії ціну вторгнення
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Європейський парламент планує 14 грудня провести дебати, які пов'язані з ескалацією ситуації на кордоні Росії та України.

Про це написав посол України при Європейському Союзі Всеволод Ченцов у своєму Twitter.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Вітаємо рішення Європарламенту про проведення дебатів 14 грудня про ситуацію на кордоні та окупованих РФ територіях» - повідомив він.

Ченцов додав, що за підсумками дебатів Київ розраховує на всебічну підтримку Європейського парламенту. За його словами, важливо показати Росії консолідовану позицію Європи, щоб Москва усвідомлювала ціну можливої агресії.

Раніше високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив, що Європейський союз у ситуації із загрозою вторгнення Російської Федерації прийме сторону України, навіть у найгіршому випадку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: