Суд оштрафував ексзаступника міністра інфраструктури за недостовірності в декларації

Читать на русском
Столичні суди ухвалили рішення про визнання винним колишнього заступника керівника Мінінфраструктури за недостовірності в декларації.
Олег Ющенко

Апеляційний суд залишив без змін рішення, яким визнали винним та оштрафували колишнього заступника міністра інфраструктури Олега Ющенка в поданні завідомо недостовірних відомостей до декларації.

Таке рішення 13 грудня ухвалив Київський апеляційний суд, повідомляє «Слово і діло».

26 жовтня Шевченківський районний суд Києва визнав винним ексзаступника міністра інфраструктури Ющенка у поданні завідомо недостовірних відомостей до декларації. Також його оштрафували на 17 тисяч гривень та стягнули ще судовий збір у сумі 454 грн.

Не погодившись з таким рішенням, Ющенко подав апеляційну скаргу і клопотання про поновлення йому строку на оскарження. На його думку, рішення Шевченківського суду ухвалено з порушенням норм матеріального і процесуального права, а також з невідповідністю висновків суду фактичним обставинам справи.

Втім суд хоч і поновив йому строк на оскарження, але залишив рішення Шевченківського суду без змін. «Апеляційну скаргу Олега Ющенка - залишити без задоволення. Постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 26 жовтня 2021 року – залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що ексзаступник міністра інфраструктури Ющенко не зміг документально підтвердити купівлю у 2015 році біткоїнів на 600 тисяч гривень. Також він забув вказати вартість катера Bombardier Speedster 200 2006 року випуску. Загалом сума недостовірностей складає 631 245 грн.

Нагадаємо, антикорупційне агентство склало протоколи про конфлікт інтересів у членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: