Ексзаступник міністра інфраструктури не підтвердив купівлю біткоїнів – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку декларації колишнього заступника керівника Мінінфраструктури і знайшло там порушення.
Олег Ющенкофото: femida.ua

Колишній заступник міністра інфраструктури Олег Ющенко не зміг документально підтвердити купівлю у 2015 році біткоїнів на 600 тисяч гривень.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, ексзаступника міністра Ющенко вказав у декларації купівлю 15 березня 2015 року біткоїнів на 600 тис. грн, проте не зазначив їхню кількість. Сам він пояснив, що вся інформації стосовно цього вказана у декларації, а документів у нього щодо цього немає. До того ж, Ющенко загубив накопичувач для отримання доступу до криптовалюти.

Однак НАЗК його пояснення не врахувало, оскільки згідно законодавства експосадовець мав укласти письмовий (електронний) договір щодо купівлі біткоїнів. В агентстві зазначили, що в біткоїнів є публічна адреса, перейшовши на яку можна дізнатися всю історію трансакцій. Тому у НАЗК вважають, що відомості в декларації відрізняються від достовірних на 600 тис. грн.

Також Нацагентство вказало, що Ющенко не вказав вартість катера Bombardier Speedster 200 2006 року випуску. Згідно реєстру, вказаний катер коштує 30 895 грн. Окремо у НАЗК вказали не маленькі неточності щодо вказування сум коштів, які розміщенні на банківських рахунках.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на загальну суму 631 245 грн, що становить від 100 до 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – наголошують у відомстві.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Ігор Палиця не задекларував видатки на передвиборчу кампанію. Також антикорупційне агентство вважає, що депутат Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: