Ексмер Глухова Терещенко не задекларував частину своїх доходів – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку декларації колишнього міського голови одного з міст Сумської області і знайшло там порушення.
Мішель Терещенкофото: УП

Колишній міський голова Глухова Сумської області Мішель Терещенко не задекларував пів мільйона своїх доходів, що є адміністративним правопорушенням.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції за результатам перевірки його декларації за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, Терещенко не зазначив свої корпоративні права в редакції газети «Глухів-пост» в 1000 грн, що становить 100%. Сам він пояснив, що не задекларував ці права, оскільки фактично газета діяльності не здійснює і не отримує дохід, однак НАЗК це не врахувало. Так само колишній мер Глухова не вказав 50% частки в ТОВ «Лінсідз Юкрейн» вартістю 10 820 грн. Він це пояснив тим, що нібито ще у 2014 році продав частку, але ці відомості просто не внесли до реєстру.

Також Терещенко не зазначив зарплатню від ТОВ «Десналенд» в розмірі 46 037 грн; страхову виплату від компанії «Універсальна» – 55 015 грн та доходи на банківський рахунок в сумі 194 643 грн і 208 310 грн. Крім того, він не зазначив банківський рахунок у ПриватБанку своєї дружини.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на загальну суму 515 826 грн, що становить від 100 до 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – вказують у НАЗК.

Водночас антикорупційне агентство не знайшло в декларації ознак необґрунтованого активу чи незаконного збагачення.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Ігор Палиця не задекларував видатки на передвиборчу кампанію. Також антикорупційне агентство вважає, що депутат Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: