Уряд затвердив план заходів зі створення Президентського університету

Читать на русском
20 серпня урядом було затверджено план заходів з реалізації концепції проєкту Президентський університет.
pon.org.ua

20 серпня урядом було затверджено план заходів з реалізації концепції проєкту «Президентський університет».

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Відповідно до плану 1 жовтня 2023 року в університеті має розпочатися освітній процес. Передбачено, що до кінця цього року МОН спільно з Мінекономіки мають підготувати концепцію науково-технологічного парку зі спеціальним правовим режимом, що діятиме при Президентському університеті.

«Згідно з планом заходів виконання будівельних робіт першої черги будівництва, отримання акта готовності об’єкта до експлуатації, введення в експлуатацію навчально-лабораторного корпусу й апарт-готелю для студентів та викладачів заплановано до 1 жовтня 2023 року Формування адміністрації Президентського університету та підготовка статутних документів відбуватиметься протягом 2022 року», – йдеться в повідомленні.

Tesla, мільйони готівкою та сонячні станції: що декларують ректори найбільших університетівАналітики Слово і діло перечитали декларації ректорів, які керують найбільшими університетами країни та підготували інфографіку з найцікавішими деталями.

Відомо, що до січня 2022 року заплановано сформувати перелік освітньо-наукових напрямів функціонування університету й робочих груп за напрямами підготовки.

Умови, за якими будуть залучати фахівців на посади наукових і науково-педагогічних працівників університету, розроблять до грудня 2022 року. А до травня 2023 року мають провести конкурс на посади.

«У 2024-2025 роках триватиме будівництво й введення в експлуатацію другої та третьої черг об’єктів навчально-лабораторного корпусу, апарт-готелю для студентів і викладачів. Завершити будівництво об’єктів Президентського університету планується в жовтні 2025 року», – додають у МОН.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що зарплата викладачів Президентського університету повинна становити не менше чотирьох тисяч доларів, або чотирьох тисяч євро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: