Шуляк прокоментувала санкції США проти Тупицького

Читать на русском
Шуляк заявила, що Тупицький і його дружина, проти яких в США впровадили санкції, нібито були замішані в корупційних діяннях
Олена ШулякІнтерфакс-Україна

Санкції США, які були впроваджені проти Олександра Тупицького - це очікуваний результат ситуації, з ним пов'язаної. І це означає, що президент України Володимир Зеленський вчинив правильно, звільнивши Тупицького з Конституційного Суду.

Про це заявила глава «Слуги народу» Олена Шуляк в ефірі програми «Свобода слова на ICTV».

Санкції, кримінальне переслідування та публічність: як почуваються чиновники часів ЯнуковичаБільшість з оточення президента-втікача досі перебуває у всеукраїнському розшуку, але вже не під санкціями Ради ЄС. Деякі колишні чиновники зараз активні в медійному просторі і нарощують свою публічність.

«Дуже показово, що санкції США ввели 9 грудня, в день боротьби з корупцією. Це знак корупціонерам, які працювали в Конституційному суді, тому що ми говоримо зараз про пана Тупицького, про його дружину також, які були помічені в корупційних діяннях. І це ознака того, що наші партнери, США, говорять про те, що нікому не буде дозволено руйнувати антикорупційну структуру, електронне декларування, як це намагалися зробити КСУ... Сьогодні, коли США пишуть, що Тупицький - це екссуддя КСУ, це ще раз доводить, що наші міжнародні партнери нам допомагають боротися і давати такі знаки корупціонерам» - заявила вона.

Нагадаємо, 9 грудня стало відомо, що США вводять санкції проти Тупицького і Портнова. Вони передбачають заборону на в'їзд в Штати та блокування активів в американських банках.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: