Шмигаль анонсував 6,5 млрд доларів іноземних інвестиції в Україну

Читать на русском
Цього року уряд очікує іноземних інвестицій в розмірі майже 6,5 млрд доларів, включаючи реінвестиції.
Фото з відкритих джерел.

Цього року уряд очікує іноземних інвестицій в розмірі майже 6,5 млрд доларів, включаючи реінвестиції.

«Уряд очікує іноземних інвестицій в розмірі майже 6,5 млрд доларів, включаючи реінвестиції (у 2021 році - ред.). Це буде найбільший обсяг за останні 5 років. Цьому сприятиме 7 пріоритетів, серед яких: запровадження закону про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями; зменшення бюрократичного навантаження на бізнес та приватизація», - розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів на форумі UkraineInvest.

«Інвестиційні няні»: чи покращиться в Україні бізнес-клімат для іноземцівТак звані інвестиційні няні не підвищать інвестиційну привабливість України в цілому, хоча ініціатива може бути корисна в одиничних випадках, вважає експерт.

За його словами, незабаром з’являться перші заявки в рамках підтримки проєктів з великими інвестиціями, тобто на понад 20 млн доларів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський обіцяв, що за програмою інвестнянь за півтора року залучать інвестицій на 7 млрд доларів.

У лютому цього року Зеленський підписав закон про інвестиційні няні. У серпні уряд оголосив про прийом заявок від підприємців за програмою інвестнянь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: