«Інвестняні»: уряд оголосив про прийом заявок від підприємців

Читать на русском
Кабінет міністрів України ухвалив усі необхідні підзаконні акти для впровадження закону про інвестнянь.
Слово і діло

Кабінет міністрів України ухвалив усі необхідні підзаконні акти для впровадження закону про «інвестнянь». Як інформує Мінекономіки, потенційні інвестори можуть подавати відповідні заявки.

«Мінекономіки розробило цілу низку підзаконних актів для імплементації норм закону, щоб процес відбору інвестиційних проектів та надання державної допомоги відбувався прозоро та зрозуміло. Вже бачимо активність бізнесу як вітчизняного так і закордонного. Причому загальні оголошені інвестиції наразі складають понад 1,3 млрд дол. США. Основні галузі - агропереробка, виробництво, логістика, транспорт та туризм», - пояснила заступниця міністра економіки України Ірина Новікова.

Законопроект про «інвестиційних нянь»: коли очікувати економічного ефектуЯкі повноваження потрібні інвестняням, шо найбільше цікавить інвесторів та чи матимуть преференції бізнесмени, які вже вклали гроші в економіку України.

Нагадаємо, законом України «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями в Україні» передбачено підтримку проєктів з інвестиціями понад 20 млн євро.

Також серед обов'язкових вимог до проєктів – не менш як 80 робочих місць із зарплатою, що буде більшою за середню у регіоні на 15%.

Вперше про програму «інвестиційна няня» президент України Володимир Зеленський заявив на економічному форумі в швейцарському в Давосі в січні 2020 року.

Раніше «Слово і діло» розбиралося з експертом, чи потрібні закордонним інвесторам «інвестняні».

Також ми досліджували, з якими європейськими країнами торгувала Україна у 2019 році та скільки інвестицій отримала.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: