Міністр економіки пояснила, чому в Україні такий високий рівень інфляції

Читать на русском
Міністр заявила, що Україна просто імпортувала до себе світові інфляційні процеси, так як у нашої країни відкритий тип економіки
Юлія Свириденкоpresident.gov.ua

Високий рівень інфляції в Україні - це не результат діяльності уряду країни, а вплив загальносвітових процесів, в першу чергу тих, які відбуваються в розвинених країнах.

Про це заявила міністр економіки Юлія Свириденко в ефірі програми «Свобода слова на ICTV».

Якими будуть інфляція, курс та обсяг ЗВР у найближчі роки: прогноз МінекономікиМінекономіки прогнозує на найближчі роки зростання курсу долара та середньої зарплати, зниження інфляції.

«Це результат діяльності урядів розвинених країн, які шукали відповіді на питання, яким чином потрібно і можна боротися з наслідками. Більшість країн світу для того, щоб підтримати громадян своїх країн і бізнес, друкували кошти в розмірі 16 трильйонів доларів. Тобто вони збільшили грошову масу. Виходячи з того, що економіка України – відкрита, ми імпортували цю інфляцію» - розповіла вона.

Міністр додала, що Україна використовує класичні інструменти боротьби з інфляцією - збільшення облікової ставки Національним банком України, зниження податків і деякі інші.

Ми імпортували інфляцію. Віце-прем'єрка Свириденко пояснила, як Уряд стримуватиме зростання цінСвобода слова на ICTV

Нагадаємо, що в жовтні інфляція в Україні перевищила прогноз Національного банку, хоча й очікувано сповільнилася до 10,9%.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в листопаді 2021 року споживча інфляція в річному численні сповільнилася до 10,3% (з 10,9% в жовтні) і вважає, що вона надалі буде поступово знижуватися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: