Інфляція за підсумками року може прискоритися до 10%, а ВВП зросте на 4% – Марченко

Читать на русском
Втім, прискорення інфляції національної валюти, вважає міністр, не так вже й страшно на тлі того, що в другому півріччі прискориться зростання ВВП України
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні в середньорічному вимірі інфляція національної валюти прискорилася до 10,2%. При цьому в Мінфіні прогнозують прискорення середньомісячної інфляції до 10% до кінця 2021 року.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко під час свого виступу на VII українському фінансовому форумі групи ICU.

Як змінювався рівень інфляції в УкраїніЯк змінювався рівень інфляції в Україні за останні 10 років і що прогнозував Кабмін – на інфографіці.

Втім, прискорення інфляції національної валюти, вважає міністр, не так вже й страшно на тлі того, що в другому півріччі прискориться зростання ВВП України. Цьому посприяє високий внутрішній попит і прискорення темпів відновлення будівельної галузі. За підсумками 2021 року, вважає міністр, зростання ВВП складе не менше 4%.

Нагадаємо, раніше Національний банк України погіршив прогноз інфляції на 2021 рік з 8% до 9,6% і очікує її повернення до 5% до другої половини 2022 року.

При цьому на початку червня в НБУ пояснили, чому в Україні так зросла інфляція.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: