Апеляційний суд скасував штраф для заступниці начальника податкової інспекції на Київщині

Читать на русском
Апеляційний суд розглянув і задовольнив скаргу посадовиці Києво-Святошинської ДПІ на рішення судді про притягнення її до відповідальності.
Київський апеляційний суд

Апеляційний суд скасував штраф для заступниці начальника Києво-Святошинської об'єднаної Державної податкової інспекції Наталії Волощук, яку визнали винною в одержанні подарунку.

Таке рішення 30 листопада ухвалив Київський апеляційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, 2 липня Волощук визнали винною у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків. Згідно протоколу Національного агентства з питань запобігання корупції, 15 квітня заступниця начальника ОДПІ на підставі договорів дарування отримала у власність два гаражи площами 20,4 кв. м і 25,7 кв. м загальною вартістю 161 933 грн.

Сама Волощук у суді повідомила, що насправді придбала ці гаражі за гроші, що підтвердили розписками. Вона зазначила, що не могла укласти договори купівлі-продажу через те, що на це потрібна згода чоловіка, який є громадянином Азербайджану і у нього закінчився строк дії національного паспорта. Той у зв'язку із карантинними обмеженнями не мав можливості оформити новий паспорт, тож було вирішено укласти договори дарування. До того ж, ці правочини ніяк не пов'язані з виконанням її посадових обов'язків.

Утім Києво-Святошинський районний суд Київської області визнав Волощук винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Її оштрафували на 1700 грн. Однак заступниця начальника ОДПІ подала скаргу на це рішення.

Суд скаргу задовольнив і скасував штраф. Суд встановив, що у Волощук був відсутній умисел на вчинення правопорушення, а саме порушення обмежень, встановлених ч.2 ст.23 Закону України «Про запобігання корупції» та відсутній корисливий мотив.

Нагадаємо, суд скасував штраф для посадовця Національної академії аграрних наук за конфлікт інтересів. Також суд скасував штраф для посадовця Міністерства юстиції за несвоєчасно подану декларацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: