Антикорупційний суд не скасував штраф для свідка у справі луцького судді у відставці

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання свідка про скасування рішення суду, яким на нього наклали грошове стягнення.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив чинним штраф для свідка у кримінальному провадженні за обвинуваченням судді Луцького міськрайонного суду Волинської області у відставці Олега Ющука в зловживанні впливом.

Таке рішення 7 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 26 жовтня антикорупційний суд наклав на свідка у справі грошове стягнення в розмірі 2270 грн за неявку в це засідання.

«У задоволенні клопотання свідка про скасування ухвали ВАКС від 26 жовтня 2021 року про накладення грошового стягнення на свідка у розмірі 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 2270 грн за неявку без поважних причин за викликом суду в судове засідання 26 жовтня 2021 року - відмовити», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, суддя у відставці Ющук за 500 доларів пообіцяв особі, стосовно якої було складено протокол за керування автівкою у нетверезому стані, вплинути на ухвалення рішення своїм колегою. Останній, на виконання домовленостей, нібито мав закрити справу відносно порушника. За даними слідства, 15 березня 2018 року суддя повідомив про необхідність передачі предмету неправомірної вигоди третій особі, якою виявився адвокат.

Нагадаємо, 20 березня 2018 року судді Луцького міськрайонного суду Волинської області повідомили про підозру. Суд відпустив його під особисте зобов'язання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: