ВАКС оштрафував свідка у справі про хабар луцькому судді у відставці

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув питання неявки свідка у справі за обвинувачення служителя Феміди у відставці і наклав на нього стягнення.
Олег Ющук

Вищий антикорупційний суд оштрафував за неявку свідка у кримінальному провадження за обвинуваченням судді Луцького міськрайонного суду Волинської області у відставці Олега Ющука в зловживанні впливом.

Таке рішення 26 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, судді викликали на засідання 26 жовтня свідка у справі Ющука, втім він не з'явився. Хоча про дату, час та місце судового засідання повідомлявся своєчасно та належним чином, про що свідчить телефонограма складена секретарем судового засідання.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заперечував проти накладення грошового стягнення на свідка за неявку без поважних причин за викликом суду. Він зазначив, що матеріали справи на містять доказів, що мобільний телефон, на який був здійснений виклик, належить саме свідку.

Водночас захист підтримав ініціативу суду. Тож судді наклали грошове стягнення на свідка.

«Визнати неповажною причину неявки свідка в судове засідання, призначене на 26 жовтня. Накласти на свідка грошове стягнення у розмірі 2270 грн за неявку без поважних причин за викликом суду в судове засідання 26 жовтня», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, суддя у відставці Ющук за 500 доларів пообіцяв особі, стосовно якої було складено протокол за керування автівкою у нетверезому стані, вплинути на ухвалення рішення своїм колегою. Останній, на виконання домовленостей, нібито мав закрити справу відносно порушника. За даними слідства, 15 березня 2018 року суддя повідомив про необхідність передачі предмету неправомірної вигоди третій особі, якою виявився адвокат.

Нагадаємо, 20 березня 2018 року судді Луцького міськрайонного суду Волинської області повідомили про підозру. Суд відпустив його під особисте зобов'язання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: