Єрмак обговорив із послами G7 та ЄС ситуацію біля кордонів України

Читать на русском
Глава Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив із послами G7 та Європейського Союзу ситуацію з безпекою біля кордонів України та Донбас.
president.gov.ua

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив із послами G7 та Європейського Союзу ситуацію з безпекою біля кордонів України та мирний процес щодо Донбасу.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у суботу, 4 грудня.

Гра в маніпуляції: що відбувається на українсько-російському кордоніЩо відбувається на кордоні з Росією, чому країна почала стягувати війська та які наслідки можуть бути, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Як повідомляється, Єрмак поінформував іноземних дипломатів про перебіг процесу мирного врегулювання на Донбасі та повернення тимчасово окупованих територій, а також про напруженість навколо державних кордонів України.

Глава ОПУ подякував міжнародним партнерам за підтримку та допомогу Україні на різних рівнях у зв'язку з цією ситуацією та можливістю ескалації з боку Росії.

У контексті переговорного процесу щодо Донбасу керівник Офісу президента та посли країн G7 та ЄС обмінялися думками щодо порядку денного роботи Тристоронньої контактної групи та ініціатив України на цьому майданчику.

Єрмак також розповів про внутрішньополітичні процеси в Україні. Він наголосив, що є зовнішні та внутрішні сили, зацікавлені у дестабілізації ситуації, є також опір реформам з боку старої системи, додали в ОПУ.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що ескалація з боку Росії можлива наприкінці січня.

Також у Міноборони назвали кількість російських військ біля України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: