Прем'єр-міністр повідомив, як підвищать пенсії у наступному році

Читать на русском
Голова Кабміну нагадав, що з 1 грудня в Україні зросла мінімальна заробітна плата - з 6 тис. грн до 6,5 тис. грн та пенсії.
Слово і діло

Наступного року в Україні триватиме зростання пенсійних виплат, це передбачає схвалений парламентом закон про державний бюджет на 2022 рік.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, коментуючи підсумки тижня у Фейсбуці.

Голова Кабміну нагадав, що з 1 грудня в Україні зросла мінімальна заробітна плата - з 6 тис. грн до 6,5 тис. грн та пенсії.

«Зростання становитиме до 200 грн, залежно від стажу. Крім того, збільшуються надбавки та підвищення до пенсії, зокрема ветеранам війни й особам, які мають особливі заслуги. Це вже десяте підвищення пенсій за рік, і Уряд надалі працює, щоб покращити забезпечення українських пенсіонерів. На 2022 рік, окрім планової індексації, передбачається також підвищення надбавок і доплат до пенсій та встановлення мінімальних пенсійних виплат в розмірі 3 тис. грн для людей старше 70 років», - заявив Шмигаль.

Очільник уряду зазначив, що держбюджет-2022, прийнятий цього тижня Верховною Радою, і надалі зосереджуватиметься на пріоритетних для держави напрямках: на медичній та освітній сферах, на посиленні безпеки й обороноздатності, на соціальній сфері, інфраструктурі, підтримці бізнесу та інновацій.

Нові послуги у «Дії»: як оформити пенсію онлайнУ «Дії» з'явилась можливість подати заяву на призначення пенсії онлайн. Інструкцію, як оформити пенсію онлайн, дивіться на «Слово і діло».

Серед позитивних новацій Шмигаль також відзначив запуск на порталі «Дія» нових онлайн-послуг: відтепер у «Дії» за кілька кліків можна оформити субсидії, подати заявку на призначення або перерахунок пенсії, отримати довідки ОК-5 та ОК-7.

Раніше ми повідомляли, що половина українських пенсіонерів отримує від держави менше трьох тисяч гривень.

Нагадаємо, що Зеленський повідомив, хто з пенсіонерів отримає доплату наступного року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: