У НАТО розповіли, за яких умов відновлять діалог з Росією

Читать на русском
З Росією готові йти на діалог, але не потерплять спроб Москви впливати на питання прийняття в Альянс тих чи інших країн
Єнс Столтенбергpicture-alliance

Попри те, що в НАТО готові обговорити з Росією теми, які турбують Москву, не може бути ніякої мови про те, що Росія буде забороняти Україні та іншим країнам думати про перспективі членства в Альянсі.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Ми готові проводити переговори. Однак неможливі компроміси в тому, що стосується права країн вибирати свій шлях» - сказав він.

Життя без НАТО: яку альтернативу військовим блокам може обрати УкраїнаПісля розмови Джо Байдена із Володимиром Путіним вступ України до НАТО дедалі більше виглядає нездійсненною мрією. Які можливі альтернативи знайти впливових союзників поза Північноатлантичним альянсом – аналізував політолог Олександр Радчук.

Столтенберг додав, що питання відносин НАТО з Україною знаходиться виключно в компетенції 30 країн-членів Альянсу. Росія не має ніякого права голосу в цьому питанні, не може якось впливати на цей процес або контролювати його, особливо на тлі демонстративного зосередження військ на кордонах України.

«У разі російської агресії проти України, країна зіткнеться з серйозною відповіддю і серйозними політичними та економічними наслідками» - резюмував він.

Jens Stoltenberg gibt eine gemeinsame Pressekonferenz mit neuem Bundeskanzler Olaf Scholz in BrüsselSNA

Нагадаємо, раніше Росія звернулася до НАТО, щоб Альянс офіційно відкликав обіцянку про вступ України. Зокрема, мова йде про рішення саміту в Бухаресті від 2008 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: