Україна отримала 50 мільйонів євро від ЄІБ: на що їх витратить

Читать на русском
Україна отримала 50 мільйонів євро від Європейського інвестиційного банку для фінансування заходів протидії COVID-19.
фото з відкритих джерел

Україна отримала 50 мільйонів євро від Європейського інвестиційного банку для фінансування заходів протидії COVID-19. Зокрема їх витратить на закупівлю вакцин.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ 11 грудня.

Стало відомо, скільки прострочених доз вакцини AstraZeneca довелося утилізуватиВ Україні утилізували 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca від коронавірусу - у препарату минув термін придатності.

«10 грудня 2021 року Європейський інвестиційний банк, банк ЄС перерахував Україні 50 мільйонів євро, які профінансують закупівлю необхідних вакцин від COVID-19. Ці кошти допоможуть Міністерству охорони здоров'я закупити вакцини від COVID-19, забезпечивши значну частку кількості, передбаченої національним планом вакцинації України в 2022 році», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, йдеться про «Програму розвитку муніципальної інфраструктури України» (ПРМІУ/UMIP), підписану між ЄІБ та Україною у 2015 році на суму 400 млн євро. ЄІБ виділив 50 млн євро у рамках цієї угоди на фінансування заходів протидії COVID-19.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк із 2007 року інвестував в Україну понад 7 млрд євро.

В Україні за добу щепили від коронавірусу ще 168 359 людей. Найбільше щеплень зробили препаратом компанії Pfizer. Найменше застосовувалися вакцини виробництва компаній Sinovac, AstraZeneca та Moderna.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: