Відвідували Крим: в Україну не пустили російську співачку та організатора концертів

Читать на русском
Російські артисти хотіли провести в Україні ряд концертів, проте вони порушили українське законодавство, відвідуючи тимчасово окупований Росією Крим.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Співробітники Держприкордонслужби на три роки заборонили в'їзд в Україну двом громадянам Росії, зокрема співачці Марії Гусаровій (Mary Gu), котрі прибули з Туреччини та раніше незаконно відвідували Крим.

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

«Співробітники Держприкордонслужби продовжують заходи щодо виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які незаконно відвідують тимчасово окуповані території України. Двох таких іноземців, чоловіка та жінку – громадян РФ, виявили прикордонники окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» в одному зі столичних аеропортів. Вони прибули до Києва рейсом зі Стамбула», – йдеться у повідомленні.

Прикордонники встановили, що іноземці порушували порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму, зокрема відвідуючи фестивалі, що проводилися на півострові у різні роки.

«Також було встановлено, що жінка є російською виконавицею пісень, а чоловік пов'язаний із організацією та забезпеченням виступів співаків», – зазначили у відомстві.

В Україну іноземці планували потрапити для проведення концерту. За порушення норм українського законодавства російським громадянам відмовлено у перетині кордону та заборонено в'їзд на три роки.

Двом громадянам РФ через незаконне відвідування Криму заборонили в’їзд в УкраїнуДержавна прикордонна служба України

Імен вказаних людей відомство не наводило, проте у Києві був запланований концерт росіянки Mary Gu, а на своїй сторінці в Інстаграмі співачка повідомила, що українські прикордонники її завернули.

Нагадаємо, що Зеленський не виключив проведення всеукраїнського референдуму щодо Донбасу.

Раніше Лукашенко назвав Крим «де-факто та де-юре російським».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: