Вибори до Ради: які партії готові підтримати українці

Читать на русском

Соціологи розповіли, які партії змогли б подолати п'ятивідсотковий бар'єр, якби вибори до парламенту відбулися на початку грудня.
З відкритих джерел

У тому випадку, якби парламентські вибори відбулися на початку грудня нинішнього року, то найбільше громадян проголосувало б за партію «Слуга народу» - 18,0% серед тих, хто визначився та має намір проголосувати (рейтинг партії не змінився з листопада).

Про це йдеться у результатах опитування, які оприлюднила Соціологічна група «Рейтинг».

П'ятивідсотковий бар'єр із високим ступенем ймовірності долають такі парламентські партії:

  • «Європейська солідарність» - 13,7% (у середині листопада – 13,9%),
  • ОПЗЖ – 11,4% (у середині листопада – 10,7%), – «Батьківщина» – 11,4% (у середині листопада – 10,1%).

Також до Ради можуть пройти: - партія Дмитра Разумкова «Розумна політика» 7,5%, - партія «Українська стратегія Гройсмана» – 6,2%, - «Сила та честь» – 6,0%, - партія Євгена Мураєва «Наші» – 5,2 %.

У гонитві за рейтингами: чим завоюють довіру виборців позапарламентські партіїЧому українці в більшості своїй не довіряють партіям, та як можливо змінити цей тренд на протилежний – аналізував політолог Олександр Радчук.

За «УДАР Віталія Кличка» планують голосувати 4,2%, «Радикальну партію Олега Ляшка» – 4,0%, «Партію Шарія» – 3,1%, за ВО «Свобода» – 3,0%.

Рейтинг інших політичних сил – менш ніж 3%.

Опитування було проведено 6-8 листопада 2021 року серед 2500 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження: трохи більше 2,0%.

Раніше ми писали про те, що соціологи з'ясували, хто лідирує у президентському рейтингу на початку грудня.

Сім політичних партій подолали б 5%-ий прохідний бар'єр на виборах до Верховної ради, якби вони проходили на початку листопада цього року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: