За підозрюваного суддю Чернігівського адмінсуду внесли заставу

Читать на русском
На рахунок антикорупційного суду надійшли грошові кошти, які внесли як заставу за підозрюваного служителя Феміди.
Дмитро Лобан

Внесено заставу за суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у Вищому антикорупційному суді.

«На рахунок Вищого антикорупційного суду надійшли 775 820 грн застави за суддю Чернігівського окружного адміністративного суду, якого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України», – йдеться в рішенні.

Таким чином, на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з Чернігова без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше Вищий антикорупційний суд відпустив підозрюваного Лобана під заставу з обов'язками.

Нагадаємо, 9 листопада детектив НАБУ і прокурори САП викрили на одержанні неправомірної вигоди суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана. Його також затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, тобто одразу після скоєння кримінального правопорушення.

Вже 10 листопада в Офісі генерального прокурора вказану підозри підписали та її вручили прокурори САП за дорученням керівництва ОГП. Як встановило слідство, суддя попросив та одержав неправомірну вигоду за ухвалення рішення в адміністративній справі на користь позивача. Служитель Феміди одержав кошти двома траншами: 7 тисяч доларів авансом, до винесення потрібного рішення, і $13 тис. – за фактом виконаної домовленості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: