Суд відпустив під заставу затриманого НАБУ суддю Чернігівського адмінсуду

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про взяття під варту підозрюваного суддю.
Дмитро Лобан у суді

Вищий антикорупційний суд відпустив під заставу суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 15 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Ногачевський, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Дмитра Лобана запобіжний захід у вигляді застави розміром 336 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 762 720 грн», – оголосив суддя.

На Лобана також поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з Чернігова без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, 9 листопада детектив НАБУ і прокурори САП викрили на одержанні неправомірної вигоди суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана. Його також затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, тобто одразу після скоєння кримінального правопорушення.

Вже 10 листопада в Офісі генерального прокурора вказану підозри підписали та її вручили прокурори САП за дорученням керівництва ОГП. Як встановило слідство, суддя попросив та одержав неправомірну вигоду за ухвалення рішення в адміністративній справі на користь позивача. Служитель Феміди одержав кошти двома траншами: 7 тисяч доларів авансом, до винесення потрібного рішення, і $13 тис. – за фактом виконаної домовленості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: