Суд не побачив порушення в несвоєчасній подачі декларації посадовцем апарату Верховної ради

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив порушень у діях посадовця апарату українського парламенту, який із запізненням подав документ.
Верховна рада

Суд закрив протокол стосовно завідувача відділу моніторингу інформаційного управління апарату Верховної ради України Володимира Черешинського, який нібито із запізненням подав електронну декларацію.

Таке рішення 29 жовтня ухвалив суддя Печерського районного суду Києва Олег Білоцерківець, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол на Черешинського. Згідно нього, він в порушення вимог частини першої статті 45 Закону, а також рішення Національного агентства несвоєчасно без поважних причин подав щорічну декларацію за 2016 рік, чим вчинив адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, відповідальність за яке передбачено частиною 1 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Протокол склали в березні 2019 року, проте суд його розглянув лише в жовтні 2021 року.

Адвокат Черешинського в суді стверджував, що його клієнт із запізненням подав декларацію, оскільки в той час були помилки Єдиного державного реєстру декларацій. Про це було повідомлено НАЗК письмово.

Прокурор просив визнати посадовця ВРУ винним, але закрити провадження через сплив строків. Водночас суд взагалі не побачив порушень і закрив протокол у зв'язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Ігор Палиця не задекларував видатки на передвиборчу кампанію. Також антикорупційне агентство вважає, що депутат Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: