Вбивство водія BlaBlaCar: через 5 років знайдено тіло

Читать на русском
Служба безпеки України знайшла тіло вбитого у 2016 році водія BlaBlaCar львів'янина Тараса Познякова.
фото krapka.club

Служба безпеки України знайшла останки вбитого у 2016 році водія BlaBlaCar львів'янина Тараса Познякова.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко у четвер, 9 грудня, передає УП.

Чи повернулася Україна в «лихі 90-ті»: як змінився рівень злочинності з 1992 рокуЯк змінився рівень злочинності в Україні з 1992 року – кількість вбивств, грабежів, зґвалтувань.

Тіло було знайдено біля траси Житомир-Київ.

«Наразі співробітники СБУ знайшли труп Тараса Познякова. У пошукові роботи було залучено спецтехніку Міноборони. Спецслужбою отримані та перевіряються дані, що свідчать про можливий замовний характер скоєння вбивства», - сказав Дехтяренко.

Остаточні результати експертизи було отримано минулого тижня, додав він.

За словами Дехтяренка, попередньо кримінальне провадження кваліфіковане за п. 11 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство).

Як зазначає видання, Познякова із пістолета ТТ застрелив громадянин Росії Луан Кінгісепп. Потім він зі своїм спільником Дмитром Голубом закопали тіло вбитого та знищили засоби зв'язку, а автомобіль Audi А6 убитого сховали в одному з гаражних кооперативів у Києво-Святошинському районі Київської області у знайомого Голуба.

У СБУ додали, що пошук тіла Познякова ускладнювався значними змінами рельєфу за роки від часу вбивства. У пошуках застосовували спеціальне технічне обладнання ЗСУ.

Нагадаємо, про зникнення 25-річного водія BlaBlaCar зі Львова Тараса Познякова стало відомо на початку квітня 2016 року. У ході розслідування було встановлено двох підозрюваних. Ними виявилися 36-річний Дмитро Голуб, мешканець Чернівців та 25-річний Луан Кінгісепп, громадянин Росії.

У листопаді в Україні запобігли замовному вбивству міністра аграрної політики Романа Лещенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: