Офіс президента України прокоментував підсумки переговорів Байдена і Путіна

Читать на русском
Разом з тим в ОПУ відзначили, що переговори Байдена і Путіна не принесли якихось сенсаційних подій
Офіс президента УкраїниВідкрите джерело

В Офісі президента України заявили, що вдячні президенту США Джозефу Байдену за його зусилля щодо стабілізації ситуації на кордоні України та Росії.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі інформаційному агентству Інтерфакс-Україна.

«Ми вдячні президенту Байдену за непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також за чіткі зусилля з об'єднання держав на захист міжнародного права і для стабілізації ситуації, зокрема, в нашому регіоні... Переговори президентів Байдена і Путіна не принесли сенсації та стали, скоріше, проміжним аналізом того, що відбувається в тій частині глобального порядку денного, яка стосується США, союзників і партнерів Америки» - сказав він.

Примус до дзвінка: чого чекати від розмови Байдена і ПутінаПісля розмови Байдена і Путіна Україну під загрозою ескалації можуть змусити виконувати Мінські угоди.

Подоляк додав, що Україна готова забезпечувати деескалацію біля своїх кордонів за допомогою дипломатичних, а не військових інструментів.

«Ми будемо координуватися і далі з американською стороною для досягнення конкретних результатів в інтересах України» - сказав він.

Раніше повідомлялося про те, що у вівторок, 7 грудня, стартували переговори Президентів Росії та США Володимира Путіна і Джозефа Байдена у форматі відеоконференції.

Пізніше в Білому домі оприлюднили заяву за підсумками переговорів президентів РФ і США Володимира Путіна і Джозефа Байдена. Зокрема, відомо, що Байден пообіцяв Путіну санкційний удар, якщо Кремль спробує вдертися в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: