Стало відомо, на які об'єкти інфраструктури спрямують 142 млрд у 2022 році

Читать на русском
Наступного року в Україні продовжать будівництво доріг, модернізацію залізниці, аеропортів та річкового транспорту. На це закладено 142 млрд. грн.
фото з відкритих джерел

В Україні наступного року на інфраструктурні проекти виділили 141,8 млрд. гривень. У Мінфіні розповіли, як витратить ці кошти.

«Ці кошти будуть спрямовані на реконструкцію, будівництво та утримання доріг державного та місцевого значення, а також на модернізацію залізниці, аеропортів та річкового транспорту», ​​- розповів заступник міністра фінансів Олександр Кава.

Міжнародний аеропорт «Дніпро»: чому затягується будівництвоЧому затягується будівництво аеропорту в Дніпрі, хто за що відповідає та у чому суть претензій міськради, читайте у матеріалі.

Він додав, що вже зараз ведеться будівництво нової швидкісної автодороги Н-31 Решетилівка – Дніпро. Завершення будівництва автодороги Н-31 створить можливість для мешканців Дніпра, Запоріжжя та південної частини Донецької області доїхати автомобілем з Дніпра до Києва, не порушуючи швидкісний режим, за чотири години. Наразі така поїздка займає близько сьомої години.

Також наступного року продовжать будівництво та реконструкцію мостів. Зокрема, кошти виділені на Запорізький міст та лівобережні з'їзди з Дарницького мосту у Києві. Продовжиться будівництво нового мосту у Кременчуці, роботи на якому розпочалися цього року, передає пресслужба Мінфіну.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що у планах на два роки – збудувати ще 15 тисяч км доріг.

Сьогодні Зеленський підписав закон про виділення із бюджету-2021 додаткових 19 млрд на дороги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: